RSS

Hingga Akhir Waktu

~hingga akhir waktu~



beginikah yg dinamakan cinta

kalau dah jodoh takkan ke mana

dulu kau ku jeling sahaja

kini kau sentiasa di mata...


kau umpama matahari

tanpamu diriku tidak berseri

kau umpama udara

tanpamu tak mampu ku terus bernyawa...


cintamu padaku bagaikan anugerah

anugerah diriku yang amat indah

cintaku padamu ibarat air

walau ia ditentang takkan pernah berakhir...



dulu ku tersenyum malu melihatmu

kini ku tersenyum bahagia kerana bersamamu

ku berharap cintamu kekal hingga kita bersatu

bersatu hingga ke akhir waktu...



datacom,8.42pm,20/1/12.....




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bintang Hati~

Tatkala aku berduka seorang diri,
Bintang hati muncul untuk mewarnai,
mewarnai hidupku yang kian kelam ini,
Kelam dek kehidupan yang belum pasti.

Bintang hati kau penyeri diri,
Kau pengubat luka dihati,
Kau penambat cinta hati ini,
Bintang hati kau yang paling aku sayangi....

($#@#_e+, 1.36am, 27/9/11)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku seorang graduan....

Salam...

wah...dah lama aku tak update blog aku ni... dah bersawang agak eh..hahahaha... apa cer kwn2?? aku skrang dah keje, so bz skit.. tak sempat nak blogging sgt.. ni just nak update skit. aku sekarang dah bergelar graduan.. yer graduan Universiti Utara Malaysia... walaupun aku dah bergelar graduan, tak bermakna pemblajaran aku pun dah tamat.. masih byk lg yg aku perlu belajar dlm menempuh kehidupan ni... sekarang ni aku dlm dilema, nak sambung blaja or nak terus keje utk byr hutang..huhuhu.. byk seh hutang MARA ngan PTPTN. pada tarikh 6hb 10 hrtu aku telah berjaya melengkapkan 1 lg impian aku, menggenggam segulung ijazah... hehehe.. tp result tak power mana pun. bak kata kwn aku "ada aku kisah 1st class ke, 2nd class ke, janji aku dah berkerjaya".. tu ayat kwn aku, dia sekarang seorang pensyarah di sebuah kolej swasta walaupun result dia tak seberapa. aku harap statement dia tu btol la..hehehe..

selain aku bergelar graduan, aku juga telah menemui cinta hati yg baru. setelah lama menDUDA..hehehe... dulu aku minat kat sorg gadis ni, tp dia tak leh nak terima aku.. aku try tggu dia gak tp tetap takde harapan... then muncul sorg gadis ni, dia slalu ada je dgn aku, tp aku tak perasan sblom ni. then 2bln lpas aku amik keputusan utk cuba lupakan gadis yg aku minat tu dan bg peluang kat gadis yg sorg ni. alhamdulillah dia berjaya tambat hati aku.. 5hb 10 hrtu tarikh istimewa kami sbb aku dah terima dia dlm hati aku.. aku juga dah bw dia jumpa ngan famili aku dan alhamdulillah famili aku suka. hehehe.. moga jodoh kami kekal ke akhir hayat.. ok2 bwh ni aku share skit gambo aku konvo hrtu... layan.....














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~kisah aku.....

Salam ramadhan...

pergh... lama sungguh aku tak menulis kat sini... agak sibuk sekarang.. aku dah start keje kat sebuah company di bandar utama.. keje biasa je.. aku keje call centre je...cr pengalaman dulu.. hehehe.. kwn2 apa cite?? puasa ke tak ni?? hrni dah hr ke 17 ramadhan, alhamdulillah aku masih tak ponteng lg.. hehehe.. aku takde apa nak cite sgt pun, just nak share kegembiraan aku... setelah 3 thn belajar akhirnya aku akan bergelar graduan.. insyaallah... hehehe...  dah lama aku nntkan saat ni.. saat utk menggenggam segulung ijazah.. walaupun dulu spm aku lingkup, tp aku berjaya gak menggenggam ijazah walaupun tak bagus mana pun result.. yg penting aku bergelar graduan dan akan cuba mendptkan keje yg sesuai utk menampung hidup aku masa dpn...huhuhu.. gle semangat.... harap2 hr konvo nnt aku dpt cuti la.. ades.. ssh btol nak ct kalo br start keje ni... kpd kwn2 yg study kat UUM tu..kita jumpa hr konvokesyen nnt k...huhuhu.. salam ramadhan.. puasa jgn tak puasa...


~muka tgh tahan sabar..nsib baik la bulan pose~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Melayu Celup..

Salam...

pergh lama betul aku tak menulis kat sini... apa cite kwn?? hehehe... aku tiba2 kehilangan mood untuk berblogging seketika... tapi sekarang boleh start semula... aku dah hbis praktikal, report dah hantar, tunggu result je, sementara tu aku cari keje.. aku dah dapat keje sementara aku menuggu degree aku, jd CSR je ok la dr takde keje dok lepak membesarkan perut kat rmh kan.. sambil2 tu aku cari la keje lain nnt.. aku akan start keje 25hb ni kat datacom bandar utama.

ok2 entri hari ni aku nak tunjuk video melayu celup.. hahahaha... ada seorg mamat bangladesh ni menyanyikan lagu saleem(iklim).. sebiji wei.. boleh tahan gak suara mamat tu.. aku dpt info ni dr blog giler kentang .... mmg layan la mamat tu nyanyi.. dia pekerja cleaner kat sebuah hotel di shah alam.. ok2 jom layan..ciao..salam

~suci dalam debu~


~tinggal kenangan~









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila aku berceloteh...

Salam..

wazzuppp...huhuhu.. lama tak update... sori kwn2... bz skit... apa cer korg??? k2 ni aku nak buat rangkuman apa yg berlaku dlm smggu yg lpas.. hehehehe... 27hb 5 hrtu merupakan bufday aku.. mcm biasa la pnuh wall fb aku kwn2 wish, kat hp pun sama.. tq kwn2 sbb masih mengingati aku.. ke nak tq kat fb sbb bg peringatan.. huhuhu.. anyway korg sume still ingat kat aku, tu yg penting...27hb 5 genap la umo aku 25 thn.. pergh.. terasa tua wei.. kwn2 aku ramai yg dah kawen, ada yg dah beranak pinak..huhuhu.. ada gak yg dah berjaya dlm kehidupan... 28hb 5 hrtu aku attend majlis makan malam alumni SMKDHMR, skolah tmpt aku menuntut ilmu selama 3thn..huhhu.. then aku pindah ke Jelebu.. majlis tu di adakan bg mengeratkan lg tali silaturahim antara bekas pelajar dan guru. rmai gak cikgu2 ktorg yg hadir... ktorg byr rm50, tp bg aku ia sgt berbaloi sbb mkanan dia bleh tahan walaupun bt kat restoran je.. syabas kwn2 aku yg telah berjaya anjurkan majlis tu, moga diteruskan pd thn2 hadapan..

Minggu lepas gak merupakan mggu cuti sekolah.. bila dah cuti skolah korg paham2 je la apa yg byk kan... jemputan perkahwinan.huhuhu ramai btol kwn aku yg kawen thn ni, kazen aku pun ada.. to my kazen sori tak dpt blk kenduri ko..ngehngehgneh. Sabtu hrtu 2org kwn aku telah mendpt status bini org.. hahaha.. then hr ahad lak sorg lg kwn dpt status laki org.. diorg kawen takpe lg, tp tak tahan ble aku pg kenduri, mesti ada yg tanya bila lak nak sampai turn aku.. pergh... sape la nak kat aku ni kan.sob3..(ayat sedih).. cinta bertepuk sebelah tangan.. wawawawa... aku sebenarnya tak terfikir lg nak kawen. dlm kepala aku skrang ni sumenya pasal harta, duit...$$$$$.. sume tu penting beb skrang ni.. nak kawen pun kena ada duit, takkan nak bg anak org mkn pasir kan... so target aku nak bg ada keje tetap dulu, pendapatan dah kukuh br la aku brani nak ke stage seterusnya iaitu tettttttt.. paham2 je la.. hehehe..

Sabtu mlm ahad hrtu gak merupakan antara hari plg best aku.. hehehe.. nak tau sbb apa.. sbbnya aku melalak sepuas2nya kat karoke, 2jam beb.. yg bestnya bkn sbb tu je, tp sbb org tersayang blanje.. My Angel... dia blanje sempena bufday aku mggu lepas..wawawawa... yg bestnya bkn tu je.. dia pun join nyanyi.. sblom2 ni tak pnh aku dgr dia nyanyi, aku bw dia pg karok pun dia tgk je.. now kami sama2 nyanyi, siap berduet der.. lagu My Heart der... hehehehe.. gamsahamida My Angel... tp yg tak syoknya, esk tu lpas blk kenduri aku demam teruk, selsema, sakit tekak.. mayb sbb melalak kuat sgt. hahhaa.. isnin aku MC.. ahahahaha... apa2 pun, kira mggu lepas minggu hangat aku la, karaoke 2jam ngan org yg aku syg... ngehngehngeh... tak tau la dia syg aku ke tak... mcm aku ckp td, bertepuk sblah tgn, harap2 1hr nnt tepukan aku berbunyi la, tp kena 2tgn gak la br berbunyi.. hehehe... apa2 pun aku akan tetap sabar menanti~~~ k2 bwh ni ada gambo n video skit.. layan.. ciao.. salam...










~pengantin yg dirai & kwn2 skolah~


video
~suara sape la ni~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ceritera ZZzzzzzzz...

Salam...

ngantuk wei... apa khabar korg??? lama aku tak menulis ni... sibuk ngan report aku.. now dah bulan Jun, kejap je aku rasa dah 6bulan.. dah nak hbis pun praktikal aku..weeeeehuuuu... 17hb 6 tarikh akhir aku praktikal, then aku nak rest jap kat rmh, mayb lpas raya br cr keje... aku nak tlg mak aku buat kuih raya dulu.. hehehe.. utk pengetahuan korg, setiap thn mak aku akan amik order utk kuih raya.. org kata biskut almond london & tat nenas mak aku sedap, harga pun murah.. so aku ingat thn ni aku nak try tlg bg dpt duit lebih skit.. hehehe.. kalo korg nak order nnt boleh la contact aku, tp harga tak leh nak bg lg sbb tgk harga barang dulu.. hehehe... tp aku prefer customer yg dekat2 je mcm area seremban, jelebu, nilai, kajang, cheras, port dickson, k.pilah, bahau.. kalo tmpt2 lain tu, korg kena mention dulu kat mana, bkn apa, kalo dkt2 sng aku hntr, kalo pos aku tkt tak sampai je, tak pun hancur, posmen kdg2 ganas..hahahaha..

tukar topik lak, lg 16hr aku nak hbis praktikal, hrni ada 2org bdk praktikal br msk.. bos aku takde, so aku la kena tlg bg briefing kat diorg.. diorg student kolej negeri tp degree diorg under UUM gak mcm aku.. sorg melayu sorg lg india girl... diorg kos human resource management.. harap2 diorg dpt la tlg sorg lg kwn praktikal ni, diorg kena check 30k emel, lbih kurang la, then kena contact org2 tu kalo emel diorg tak btol.. selain tu, diorg kena buat marketing gak skit2... aku bdk IT tak terlibat.. hehehee... project aku dah siap, tggl documentation je, then next month sorg junior aku dr UUM akan praktikal sini gak, so system aku tu dia akan try maintain la... takde la aku kusut sgt nnt... k2 ciao..salam..

## kpd yg nak order kuih raya nnt, tat nenas & almond london, bleh contact aku kat no ni - 0195520376(shahir)






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS