RSS

~~lalalalalala

salam.. 

hai.. hrni hr ke5 aku bekerja..
tp bkn keja tetap la, br praktikal..
huhuhu..
company ni sgt2 la kecik..
dlm 1 ofis n under 1 owner, dia ada 3 company..
cardiff enterprise, zyar resources n virtual towers sdn  bhd..
company 3, tp staf 2org je..wawawa..
aku la slh sorg stafnya dan sorg lg bdk praktikal gak..
aku buat it under virtual towers n sorg lg buat account..
dia dr uum n sama kolej ngan aku gak.. 
tp tah mcm mana tak pnh nampak muka dia kat sana.. 
huhuhu...
dlm 5hr bekerja ni, 2hr je bos ada kat ofis, 
selebihnya aku n jiha ni la jd bos..wawawa...
lupa nak bgtau, nama kwn br ni naziha...
aku diberi tugas utk menyambung system sedia ada yg dibangunkan oleh senior..
agak simple, guna vb.net n excell je..
tp sampai part aku nak upgrade, bos bg jd ssh lak.. haish..
pening kepala nak buat..huhuhu
anyway.. its my job..
need to do it as good as i can..
orait.. cau..

salam...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~Mencintai belum bererti memiliki~



tiada kata seindah rupa,
tiada rupa seindah dirinya,
manis tutur bahasa,
indah keperibadiannya...

kau umpama mentari,
menyinari hati yang kian sepi,
kau umpama pelangi,
mewarnai diri yang kian kelam ini..

kasih silih berganti,
sayang datang dan pergi,
namun cinta kekal dihati,
hati yangg tetap sabar menanti...

cinta perlukan pengorbanan,
cinta perlukan perjuangan,
cinta perlukan ketabahan dan keyakinan,
kata pencinta yang menemui kebahagian...

walau kini dia belum aku miliki,
walau kini cinta masih menyepi,
namun aku sabar menanti,
menanti hari yang belum pasti...


nukilan: $#@#_e+
(30/11/2010, 6.00pm, 14B250 YAB)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~aku bukan milikmu~


kenapa perlu ada cinta,
kalau aku bukan miliknya,
kenapa perlu ada cinta,
kalau aku tak mampu memilikinya,
kenapa perlu ada cinta,
kalau aku perlu membisu seribu bahasa...
rindu menjelma,
tatkala kau bukan aku yang punya...
rasa sayang kian mendalam,
tiap kali kau ucap selamat malam..
moga kasih terus terpahat,
hingga menuju hari akhirat...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

when guys fall in love...

video


to all ladies, gurl or apa2 aje yg sama waktu dgnnya..
sila tonton vdeo ni..
huhuhu..
aku menitiskan air mata jantan ni ble aku tonton vdeo ni...
aku teringatkan si dia...
si dia yg bkn lg milik aku...
even kami dah takde pape..
kdg2 dia still msj aku..
tp nape masih nak sakitkan hati aku..
mula2 ok...
then tbe2 nak petik hal lain..
perlu ke dia tanya aku "tak dating ke?"
"takde org mrh ke msj ni?"
wtf???
aku hanya ada dia...
tp tu dulu...skrang tak lg....
hmmm...
k2.. ciao..salam...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~hujan~


salam....

aloha...
sejak kebelakangan ni, kat uum ni selalu hujan...
tengah hari je hujan then bw sampai ke mlm...
ada byk gak kebaikkan dan keburukkan hujan time2 ni...
yg baiknya, hujan buat cuaca sejuk, 
takde la panas terik...
then bleh gak segarkan pokok2 hutan kat sini..
huhuhu...
tp ada gak keburukkan dia.. 
ble hujan, bdk2 nak pg kelas ssh..
yg tak bw payung konfem lencun... 
nak keringkan kain bj yg dah bsh pun ssh...
kalo setiap bilik ada mesin bsh, sng bleh spin je sampai kering...
wawawawa..
yg aku nak ctenya... 
hujan ni mcm tau2 je aku tgh bersedih...
sedih atas perpisahan aku...
bak kata allahyarham sudirman...
hujan yg turun bagaikan air mata....
tp bak kata kwn2, tak guna tangisi pada yg tak sudi...
tak guna bertahan kalo org dah tak nak...
hmm...
apa2 pun.. life must goes on...
aku kena terima yg dia bkn jodoh aku...
aku akan cuba lupakan dia n teruskan ngan hidup aku...
doakan aku wahai rakan2 ku...
bye..
salam.. ciao...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~cinta sepahit peria~~

~~~~~~~~~~
cinta...
amat pedih ble terluka...
amat sakit ble di dusta...
amat pahit ble terasa...

cinta umpama peria...
sepahit2 peria...
ble ditelan hlg jua rasanya...

walaupun hatiku terluka..
walaupun cintaku dikata dusta...
walaupun pahit amat ku rasa...
akan ku telan supaya hilang segala rasa...

cintaku hanya pada si dia..
cintaku padanya tiada bandingannya...
tapi apa kan daya...
cintanya padaku tak sehebat yg ku sangka...
cintanya padaku bagai mainan semata-mata...

jika ini pengakhirannya cinta aku dengannya...
aku berserah pada yg maha Esa...
aku tak mampu lg menahan segala derita...
mungkin bukan jodohku denganya...
tp yg pasti aku cintakan dia...
dia yg pertama tiada yang lainnya..........


nukilan: $#@#_e+
(2.11am, atas katil bilik 250, 21/9/2010)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~RAYA RAYA RAYA~

Salam


Anak teruna segak bergaya
Anak dara comei belaka
sopan dan santun di hari raya
menyusun jari ampun dipinta
andai ada tersilap kata
ter'over' dalam berbicara
tersalah guna harta benda
terlebih terkurang dlm segala
kosong2 la kte yeee...
hehehhe...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN..

tak byk kisah raya aku..
raya yg agak bosan sbb tak blk kg, dok rmh je la jwbnya...
sunyi blok ni, rmai blk kg...
tggl famili aku je...
lpas solat raya, dlm pkul 12 je aku dah tdo...
wawawawa..
raya ke2 lak aku bgn tdo pkul 2..
kwn2 pun tak dtg raya lg..
aku nak p beraya takde geng lak..
hmmm... k la.. ciao.. salam
selamat hari raya...
bwh ni pic2 aku n famili di pagi raya...
layannnn....









##gambar2 1st n 2nd eid...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~SAKIT! SAKIT! SAKIT!~

SALAM

lama tak update...hmm... bkn mls tp takde feel...
aku asyik sakit je kebelakangan ni...
 ble la aku bleh rasa diri ni btol2 sihat dan cergas..
dlm bln Ramadhan ni je 2 kali demam,
2 kali sakit perut..
now aku batuk, sakit dada n sakit kepala lak..
dah dkt semggu aku batuk...
seksa wei, ubat dah nak hbis aku blasah...
kalo batuk aje takpe, ni ngan sakit kepala lg..
 mcm nak pecah kepala ni...pergh...
 rasa nak hentak2 je kepala kat dinding...
harap2 aku sihat sblom raya,
aku nak raya dlm keadaan sihat thn ni,
 sbb tiap2 thn time raya aku demam..
wawawawa..
KAWAN2 sume doakan aku k..
 bg aku sihat2 slalu...
huhuhuhu..
aku nak sihat mcm org lain gak...
dah 4hr aku blk rmh..
.tp tak dpt tlg mak buat kuih pun,
keja aku baring je...
kepala berat..
huhuhu...
k2 mls ucap slamat hr raya lg..
dkt2 nak raya nnt aku bt en3 special,
 khas sempena aidilfitri.
.huhuhu..
WOOP...
just nak cte 4hb hrtu anniversary aku n gf aku,
 dah 4thn relationship kami,
mcm2 masalah kami hadapi sampai skrang n still tak settle2 lg..
harap2 jodoh kami kekal sampai akhir hayat...
 amin...
dah byk hr tak dgr cte dr dia even msj wish pun takde..
hmm takpe la.. nsib bdn.. tggu je la...huhuhu...
ciao.. salam...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BOH + SAN !!!!!

Salam..


saje je nak menulis... bosan seh ptg2 ni..
hrni 25/8/2010 bersamaan 15 Ramadhan 1431 hijrah..
makno eh hr ni genap 15hr kte puasa..
alhamdulillah pnuh laie poso den setakat ni...
hehehehe..
tp smlm nyaris2 gak la..haish..
sakit porut toruk lak ai smlm...
1hr dok baring kek bilik je, asal bgn tdo je p toilet...
naik longuh kaki ni.. haish.. tp ttp poso..
heheheh...
hrni 1 class pun aku tak poie..haish..
effect dr ubat selsema smlm, berat gle nak bgn tdo...
harap2 hr yg mendatang takdo laie sakit porut...
sekso wei... 
nak2 lak tgh takdo air ni ha... runsing palo den smlm...
ptg ni nak bk apa lak ek?? hmm...
orait2 ciao...
salam..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~TQ MIZ FARAH~

salam...

ha..saje je nak tulis skit...
en3 ni dibuat khas utk kwn fb sy Miz Farah...
hehehe...
tq farah sbb sy dah berjaya buat benda yg awk ajar..
(muka penuh semgt)...
wawawawa....
saje nak tunjuk signature sy kat miz farah ni...
kpd kwn2 yg nak knal dia, bleh add fb dia,
comei orgnya..
tp mintak sendri kat dia...yeah...
orait.. ciao..salam....
^_^

lupa lak....
ni blog dia....
~Miz Farah~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1st day ramadhan 1431hijrah

salam

hrni 1st day ramadhan 1431hj, aku ngan kwn2 trun p sahur dlm pkul 4.30am..
awal2 lg dah ada dugaan, sampai time ktorg nak amik nasi je, nasi hbis, kena la tggu dkt 15min gak la..
lpas sahur blk bilik.. aku tdo lpas subuh... pergh gle dasyat aku tdo, pkul 3pm br bgn..wawawa... tak ingat dunia punya tdo.. lpas bgn lepak2 tgk justified... dlm pkul 6 br trun p bazaar...kat bazaar 1 lg dugaan.. rmai perempuan.. adoi seksa la kami yg lelaki ni nak menyelit nak beli juadah.. kang jd pape kami dikata lelaki gatai lak.. adoiyai...pape pun dah berjaya lalui hr pertama puasa thn ni.. tp mcm takde apa sgt.. tak rasa penat, tak rasa lapo sbbnya bgn tdo pkul 3pm..wawawa... esk2 tak tau la plak sbb ada yg kelas pkul 8am lg..adoi mcm mana la aku nak sahur.. k la.. papehal pun selamat berpuasa.. kpd kaum adam jgn memandai ponteng, yg kaum hawa lak kalo cuti tu, tlg hormat rakan2 anda yg puasa k... ciao.. salam...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~yang pertama~

dulu
kau kata kau sayang,
rindukan ku malam dan siang,
cinta kita membuatkan kau riang..

tiap saat tiap waktu
kau ku rindu
itu katamu
tapi itu satu ketika dulu...

dulu
panggilanmu tak perluku tunggu
sms denganmu setiap waktu
siang dan malam kau tetap bersamaku...

kini
ada lagikah rindu dalam dirimu
diriku bagaikan tidak lagi diperlu
panggilan dan sms ku tiada balasan darimu...

masih ada lagikah sayang
sedangkan dah lama tak kau panggilku sayang
tapi kau tetap yang ku sayang
siang dan malam
wajahmu tetap terbayang-bayang...

wujud lagikah cinta antara kita
kernaku tak mahu kau berdusta
tak mahu kau lafaz kata nista
tak mahu hatimu kan terluka...

kalau diriku tidak lagi bermakna
aku mahu kau terus percaya
hanya dirimu yang ku cinta
kau yang pertama tiada penggantinya....



nukilan: $#@#-e+
(9/8/2010, 11.50pm, ofis yab)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~bas raya~

~ye kwn2 di UUM, aku sediakan perkhidmatan bas utk korg blk raya.. so lyn la poster aku ni, then kalo rasa berminat, contact je aku... jgn malu2... sape cepat, dia sampai dulu raya nnt..wawawa..


###psstt: sebarang kesalahan ejaan, jgn salahkan diriku ini, kwn aku yg buat poster, aku pun tak prasan...huhuhu...ciao...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

CINTA KAMI DISINI

tatkala cintaku kian rapuh dilanda badai,
kau hadir menyinari hidupku,
kujujuranmu menambat hatiku,
tutur katamu bermain di fikiranku,
suaramu menjadi irama dalam laguku...

kesetiaanmu menjadi taruhan,
kasih sayangmu mekar berkembang,
kesungguhanmu menambat hati,
kehadiran cintamu kian pasti dalam hatiku...

kusambut cintamu dengan senyuman,
kupegang janjimu dengan penuh kesabaran,
kerana hari-hari kita penuh dengan kasih sayang,
duhai cintaku, kau ku sayang...

terima kasih kerana mencintaiku,
terima kasih kerana memahamiku,
terima kasih wahai cintaku,
kau menerimaku seadanya aku...

terima kasih sayangku, cintaku, temanku, sahabatku..
kau kan sentiasa di hatiku...

nukilan: ~iwana yazid~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~perabih duit.~

salam...

ha hrni nak cte skit pasal smlm....huhuhu..
smlm aku kuar ngan yop n along... sasaran aku hp baru..
huhuhu... pkul 2 ktorg gerak pg sentosa.. mula aku bw duit skit je dulu..
sampai sentosa, mula lah pencarian kami..huhuhu.. kuar2 lif je aku dah nampak 
slh 1 hp sasaran aku dgn harga yg berpatutan...huhuhuhu...
tp aku teruskan gak dulu pencarian aku...huhuhu... then tbe2 minat aku berubah ke hp nokia e72 n x6..
pergh terbaik la function hp2 tu.. smart gak bentuk dia... ada la dkt 2jam ktorg pusing2... last2 ada 1 kdai tu nak letak e72 rm1000 x6 pun rm1000.. pergh ketaq tgn dah time ni... last2 aku buat keputusan nak amik e72.. ktorg pun pg la kdai tu utk bincang...huhuhu... diorg letak rm1000, then aku tanya diorg kalo trade in hp sony k800i aku diorg nak amik brape, diorg kata diorg bleh amik rm130 je... gle murah..wawawaw... ble pk2 blk, aku kol la dulu ayahnda tercinta... skali dia bising da...hadoi... terpaksa la batalkan niat murni aku tu..huhuhu... then aku pusing2 blk, aku pg kat kdai yg 1st skali aku nampak time sampai tu.. aku usha e71 dia kata rm7++ termasuk garmin gps.. huhuhu.. bersinar mata aku ble dgr harga tu.. sbb bg aku, harga tu dah agak murah la... so apa lg aku trus konfem angkat la...huhuhu.. tp aku tak jual hp lama aku, syg seh... murah sgt... baik aku pkai je..huhuhu... after p cucuk duit n bayar, then sah la aku menjadi pemilik nokia e71 Black color...huhuhu... lpastu ktorg pg al-ikhsan, yop plak nak beli brg... hbis dkt rm300 gak dia beli kasut bola n futsal...aku dah tak mampu nak beli sbb duit dah hbis...huhuhu... lpastu ktorg blk p cmart changlun, along repair hp n beli brg skit.. then blk........huhuhu...ciao...salam....




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4/7/2010

salam..

smlm 1st time aku terlibat ngan hr pendaftaran student2 br... pergh pnt gle la.. sampai smlm aku tdo 7.30pm then bgn blk pkul 9.30am... 14jam tu... huhuhu.... 1st time aku tdo lama mcmtu....
sehari sblom tu dah mmg pnt sbb bt preparation, tp ada gak yg dtg dr jauh tu register awal..
rmai btol org, yg dtg belajar sorg, tp yg dtg hntr tu rmai, ada yg 2 3 keta dtg.. haish..
mcm2 ragam org aku tgk... ada yg br register dah ada yg mintak tkar bilik la, yg tkt tdo sorg2 la,
yg nak tkar kos la... hmm... tu la ragam manusia.. diorg ni kebykkannya kena dok paras 4 n 5.. tggi siut..huhuhu.. aku tlg gak la angkat beg diorg sbb kesian kan, dah la beg berat, bilik tggi lak tu..huhuhu.. tp pmpuan je la.. laki angkat sendri..wawawa..tercungap2 gak la aku nak naik tgkt 4 n 5.. 4 5 kali gak la ulang alik..ptg tu tgk diorg berkumpul n ajks n fasi lak amik alih... time tu la diorg mula knal2 kwn br.. tu yg best..
then diorg bt aktiviti skit, aku tgk ada gak yg nangis..huhuhu...ye la, bermula la kisah hidup br diorg, yg dulunya bdk2 skolah, skrang adh jd mahasiswa/i universiti lak.. pape pun tahniah kat diorg sbb dpt sambung blaja, bleh jd harapan keluarga...harap2 diorg hepi kat dpp yab yg tak seberapa ni... huhuhu... yg penting study n enjoyyyyy... wooo.. ciao.. bye..salam..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~Bidadari hati~

Wahai bidadari pujaan hati
wajahmu cantik putih berseri
bak berlian yg sukar untuk dimiliki
peribadimu sungguh suci dan murni...

wahai bidadari pujaan hati
telah lama mataku memerhati
niat hati ingin memiliki
tp hati tak mampu memberanikan diri...

namun kini
dirimu tiada lg disisi
tidak mampu lg utk memerhati
tidak mampu lg utk kumiliki
hanya wajahmu sentiasa dihati...

Dirimu sentiasa kurindui
berharap diriku sentiasa kau ingati
moga berjumpa di suatu hari
tidak didunia, diakhirat nnt....




nukilan: $#@#_e+
(1 July 2010, 2.20pm, ofis yab)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~Trip to Langkawi~

Salam..

hai.. lama tak menulis..huhuhu...
hrni nak cte skit kisah p langkawi last week..
tu 1st time aku pg langkawi, sblom ni takde org pnh bw aku jln2 sampai sana...
huhuhu..
byk gak duit hbis, tp takpe, bkn slalu kan..
aku beli la skit kain batik, pelekat, minyak gamat, souvenir, cokelat...
1st day sampai, takde buat apa..
sampai hotel pkul 2.30, pkul 4 aku dah kuar ngan kwn2 cr moto sewa...
punya la panas kat langkawi tu, berpeluh2 ktorg jln, last2 jumpa gak kdai sewa moto..
sehari rm30... ptg tu ktorg pusing2 je la dulu, bergambar bagai...
then dlm pkul 6 blk bilik, tkar bj p mandi laut..
huhuhu.. ktorg main banana boat.. yg lawaknya, boat tu tak jln lg ktorg dah terbalik jth dr banana boat tu..wawawa...
puncanya kwn aku nama amid, dia last skali naik, time dia nak naik tu ombak kuat, then dia jth tarik ktorg skali..wawawa..
ktorg mandi kat pantai chenang, kebetula hrtu ada 1 famili mati lemas, yg anak dpt selamat, tp parents dia dua2 maut.. kesian.. nsib baik takde pape jd kat kami..
esk tu pagi2 ktorg dah kena pulangkan moto sbb ktorg kuar jln2 naik bas..
ktorg pg mcm2 tmpt.. best woo.. wawawa...
naik boat pg gua kelawar, then tgk eagle feeding, then p opensea..
lpastu ktorg pg nak naik keta kabel, nak p puncak gunung mat cincang.. tp takde rezeki, keta kabel ttp time tu, pkul 5pm br bk.. diorg ttp sbb cuaca tak elok, angin kat puncak kencang sgt... kecewa gak la, rasa mcm tak lengkap p langkawi tak naik puncak tu...takpe lain kali aku dtg lg.. then ktorg p pdg beras terbakar...
last skali blk bilik smula...huhuhu... mlm tu ktorg ada perjumpaan ngan pengetua kolej kat hotel, ada presentation project by bdk2 jpm...
esknya ktorg p shopping coklat then balik..huhuhu.. time dlm feri aku kena berdiri, ada masalah lak, tmpt duduk tak cukup.. tp takde hal.. janji dah hepi..huhuhu..
adios...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~Cuti2 Malaysia.... Baling+Kuantan~

Salam...

Hai, lamo den tak update blog ni... takde mood...wawawa...
ha ni nak update skit... nak cte pasal mggu lpas...
pergh mggu lpas mggu yg memenatkan n mcm2 jd...wawawa...
aku nak start ngan cte kat kampung...huhuhu...jumaat 2mggu lpas aku blk kg...(5hb 6)...
takde apa sgt kat kg... mcm biasa kenduri sana, kenduri sini..tp ada kejadian buat aku panas hati...
ada 1 ptg tu aku n famili nak hntr makcik aku blk rmh dia,abah aku drive, jln nak msk kg tu kecik, kalo nak selisih keta konfem tak lpas..so ada skali tu keta dtg dr dpn, abah aku pun stop la, nak msk kwsn rmh org
tepi jln nak bg keta dpn tu lalu, skali br je nak gerak.... ktorg dgr bunyi sumthing kat blakang...
aku tgk kat cermin blakang ada pakcik n makcik dok kelam kabut... yg laki dok angkat moto, yg pmpuan dok btolkan helmet..aku ngan abah kuar la tgk, skali berlekuk bumper belakang keta abah aku...
adoi...pakcik tu bleh slhkan kami lak.. padahal jln tu lurus...takkan la dia tak perasan kami berenti.. menyirap darah aku...nak marah, org tua lak.. so aku ckp gak la dlm nada rendah tp cara perli gak la..
then br ckp skit... dia bleh terus blah je... lg la menyirap darah aku.. hampeh..
dah salah bkn nak mintak maaf.. trus blah lak...hbis kemek n calar keta abah aku...damn...
keesokkan hrnya lak..aku ngan mak n abah aku nak p penang..aku drive.. time odw kat hgway kulim-bttwth aku follow belakang lori..aku bg lampu nak potong tp dia teragak2 lak nak msk lorong kiri.. hampeh je..
skali tbe2 seketul tanah ke batu tah melantun2 dr tayar dia kena keta ktorg, nsib baik tak kena lampu..
bercalar skit bumper dpn keta... adoi apa la mlg nsib keta tu..huhuhu.. lpas kena langgar belakang, esk tu kena batu lak kat dpn...ktorg dokkat kg kejap je..9hb dah ciao blk jelebu semula.. aku gak yg drive walaupun tak sihat..
hbis cte kat baling...

ni nak sambung cte lg...
blk dr kg, selang sehari aku n famili gerak pg kuantan lak 11hb hrtu...
12hb ada sedare kawen... lama seh aku tak pg kuantan.. rasanya dkt 13thn dah tak jejak kuantan.. huhuhu...
tp apa2 pun kuantan lg meriah dr seremban...wawawa..
sampai2 je kuantan ptg jumaat tu, kwn aku amid ajak p tgk wayang, dia mmg dok kuantan..
hajat nak tgk karate kid, tp penuh la plak, kami siap minta nak dok tmpt duduk OKU, tp diorg tak bg..wawawawa..
last2 kami tgk The A-Team, mmg tak sia2 la.. terbaik la cte dia.. Mggu ni, mggu aku tgk wayang...wawawa.. 3hr beturut2 aku tgk wayang... esk tu hr sabtu aku p teluk cempedak, bw famili n kazen.. cantik pantai teluk cempedak, tak mcm pantai port dickson...huhhuhu...
ptg tu lpas kenduri kami terus blk jelebu.. aku drive.. penat seh, tdo tak cukup.. then sampai jelebu, kazen ajak tgk wayang, kebetulan kwn sorg ajak tgk wayang gak, so mlm tu aku bw la diorg tgk wayang walaupun penat, tp aku mmg nak tgk cte tu... huhuhu... karate kid, terbai gak tu..hbis cte tu ktorg blk dlm pkul1.. blk aku lyn world cup lak, England lwn US, tp kecewa sbb keeper buat hal, England seri je..adoiyai..
Esk tu hr ahad, ada lg kenduri kek somban.. aku pg ngan famili n kazen, lpas kenduri tu aku trus amik kwn kat nilai n tgk wayang lg, kali ni cte Lagenda budak setan lak.. pergh lengkap 3 hari berturut2 aku tgk wayang.. huhuhu... tp tak brape best la cte LBS tu...bg aku la, pendapt org lain aku tak tau la...huhuhu.. k la thats all.. bwh ni pic2 aku time kat kuantan... ciao... tq sbb bc celoteh aku..wawawa...






 < my heart

anak abah >












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pusing2 kl, kl lak bg aku pusing...

salam..
wah... hrni hr plg penat aku.. mcm2 jd hrni..wawawa...tgh hari aku bertandang ke majlis persandingan coursemate aku, zurin...selamat pengantin baru zurin.. jejak je UIA tmpt majlis tu, dah benda lucu berlaku...wawawawa.. kami nyaris silap msk majlis.. kebetulan ada 1 lg majlis kenduri kawen kat dewan seblah...wawawa... aku dah nak park keta, then kwn kata slh, sbb nama lain, tak sama dlm kad...wawawa.. nsib baik perasan, kalo tak malu la kami...wwawawawa... dlm dewan time tgh mkn then tbe2 kwn aku ita, terpk sumthing...huhuhu...ktorg tak tulis nama pengantin kat kad hadiah kami, yg bersanding tu 2 pasangan..haish.. time nak blk kwn aku acun la kena tebal kan pipi n p tulis nama pengantin kat kad tu...wawawa... after that ktorg ingat nak pg sunway pyramid.. nak tgk wayang... perjalanan yg sepatutnya bleh jd tak sampai stgh jam, jd 2jam...wawawawawa.... ktorg sesat, slh msk simpang... adoi..aku dah la tak reti jln2 kat kl tu.. dah la signboard mengelirukan, kejap ada, kejap takde.. asalnya jln dah dkt dah dr uia tu nak ke sunway, disbbkan ktorg sesat, jd jauh blk...wawawa. ktorg sesat sampai msk pusat bndr blk...wawawawa.....last2 dgn sifat kesabaran dan keazaman yg tinggi dlm diri aku ni... kami berjaya gak sampai sunway, tu pun selepas 2jam meredah jln2 kl la...wawawawa.....ni btol2 punya pusing kl..wawawawa...kat sunway piramid, ktorg jln2, dpt gak acun beli selai bj, bdn bsr ada hati nak pkai size S..wawawa...penat seh jln2.. then nak tgk wayang.. aku ngan ita nak tgk prince of persia, tp acun dah tgk cte tu... last2 aku ngan ita tgk prince of persia, acun lak layan bounty hunter sorg2...wawawawa...tp waktu tayangan cte tu taj jauh beza.. after tgk wayang, sorg lg kwn aku nama nadiah lak br sampai... disebabkan dia tak ikut ktorg p kenduri ngan ktorg, last minit tak jd.. aku n ita suh dia blanje kami McD..wawawa... konfem ko nyesal dtg kan Nadi???huhuhu... anyway tq...lpas borak2.. mkn2.. dlm pkul 10 ktorg gerak blk... mula2 aku kena hntr ita pg blk rmh sewa dia dkt2 ngan sunway tu... tu pun seksa gak nak cr jln, sbb ita tak brape ingat..huhuhu...then tggl la aku, acun n nadi... aku menuju ke kl lak nak hntr nadi... tu pun kami sesat lg.. cr jln nak ke pwtc tak jumpa2...wawawaw.. last2 aku drop nadi kat menara maybank, then ayah dia dtg amik.. sori nadi.... lega rasa ble dah dpt hntr 2org anak dara org tu.. sbb dah lewatkan.. then aku ngan acun ingat dah bleh blk ngan tanpa masalah la... skali odw nak blk seremban, aku silap msk simpang 2 kali...wawawa... perjalanan jd jauh skit, tp last2 aku jumpa gak jln YANG BENAR... huhuhu... aku tak lg TERSESAT...huhuhu... aku sampai rmh pkul 1.20am.. nsib baik abah tak bising...huhuhu... tu la al-kisahnya utk diriku hrni... gle hrni 1st time aku TERSESAT begitu teruk...wawawawa... bak kata pepatah, malu bertanya sesat jln... tp td ktorg dah puas tanya kat kwn2... tp still sesat lg...wawawawa...anyway aku enjoy gak hrni sbb dpt kuar ngan kwn2...huhuhu... k la.. ngantuk dah... ciao dulu...adios...

###pssttt: to ita n nadi... sori tak dpt blanje korg td, nadi lak kena blanje...wawawa.. bkn taknak blanje, tp duit aku dlm poket time tu tggl rm11 je, acun lak ada brape je...wawawawa... aku ngan acun try cucuk duit kat atm time korg mkn tu, tp tak dpt...huhuhuhu... next time ada rezeki aku blanje korg lak...tq korg...huhuhu...

                 - kwn2 yg pg kenduri-                                                     -lovely couple-
-aku n ita-
                     
 -aku, acun n ita-

-kami-

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS