RSS

Bintang Hati~

Tatkala aku berduka seorang diri,
Bintang hati muncul untuk mewarnai,
mewarnai hidupku yang kian kelam ini,
Kelam dek kehidupan yang belum pasti.

Bintang hati kau penyeri diri,
Kau pengubat luka dihati,
Kau penambat cinta hati ini,
Bintang hati kau yang paling aku sayangi....

($#@#_e+, 1.36am, 27/9/11)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku seorang graduan....

Salam...

wah...dah lama aku tak update blog aku ni... dah bersawang agak eh..hahahaha... apa cer kwn2?? aku skrang dah keje, so bz skit.. tak sempat nak blogging sgt.. ni just nak update skit. aku sekarang dah bergelar graduan.. yer graduan Universiti Utara Malaysia... walaupun aku dah bergelar graduan, tak bermakna pemblajaran aku pun dah tamat.. masih byk lg yg aku perlu belajar dlm menempuh kehidupan ni... sekarang ni aku dlm dilema, nak sambung blaja or nak terus keje utk byr hutang..huhuhu.. byk seh hutang MARA ngan PTPTN. pada tarikh 6hb 10 hrtu aku telah berjaya melengkapkan 1 lg impian aku, menggenggam segulung ijazah... hehehe.. tp result tak power mana pun. bak kata kwn aku "ada aku kisah 1st class ke, 2nd class ke, janji aku dah berkerjaya".. tu ayat kwn aku, dia sekarang seorang pensyarah di sebuah kolej swasta walaupun result dia tak seberapa. aku harap statement dia tu btol la..hehehe..

selain aku bergelar graduan, aku juga telah menemui cinta hati yg baru. setelah lama menDUDA..hehehe... dulu aku minat kat sorg gadis ni, tp dia tak leh nak terima aku.. aku try tggu dia gak tp tetap takde harapan... then muncul sorg gadis ni, dia slalu ada je dgn aku, tp aku tak perasan sblom ni. then 2bln lpas aku amik keputusan utk cuba lupakan gadis yg aku minat tu dan bg peluang kat gadis yg sorg ni. alhamdulillah dia berjaya tambat hati aku.. 5hb 10 hrtu tarikh istimewa kami sbb aku dah terima dia dlm hati aku.. aku juga dah bw dia jumpa ngan famili aku dan alhamdulillah famili aku suka. hehehe.. moga jodoh kami kekal ke akhir hayat.. ok2 bwh ni aku share skit gambo aku konvo hrtu... layan.....














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~kisah aku.....

Salam ramadhan...

pergh... lama sungguh aku tak menulis kat sini... agak sibuk sekarang.. aku dah start keje kat sebuah company di bandar utama.. keje biasa je.. aku keje call centre je...cr pengalaman dulu.. hehehe.. kwn2 apa cite?? puasa ke tak ni?? hrni dah hr ke 17 ramadhan, alhamdulillah aku masih tak ponteng lg.. hehehe.. aku takde apa nak cite sgt pun, just nak share kegembiraan aku... setelah 3 thn belajar akhirnya aku akan bergelar graduan.. insyaallah... hehehe...  dah lama aku nntkan saat ni.. saat utk menggenggam segulung ijazah.. walaupun dulu spm aku lingkup, tp aku berjaya gak menggenggam ijazah walaupun tak bagus mana pun result.. yg penting aku bergelar graduan dan akan cuba mendptkan keje yg sesuai utk menampung hidup aku masa dpn...huhuhu.. gle semangat.... harap2 hr konvo nnt aku dpt cuti la.. ades.. ssh btol nak ct kalo br start keje ni... kpd kwn2 yg study kat UUM tu..kita jumpa hr konvokesyen nnt k...huhuhu.. salam ramadhan.. puasa jgn tak puasa...


~muka tgh tahan sabar..nsib baik la bulan pose~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Melayu Celup..

Salam...

pergh lama betul aku tak menulis kat sini... apa cite kwn?? hehehe... aku tiba2 kehilangan mood untuk berblogging seketika... tapi sekarang boleh start semula... aku dah hbis praktikal, report dah hantar, tunggu result je, sementara tu aku cari keje.. aku dah dapat keje sementara aku menuggu degree aku, jd CSR je ok la dr takde keje dok lepak membesarkan perut kat rmh kan.. sambil2 tu aku cari la keje lain nnt.. aku akan start keje 25hb ni kat datacom bandar utama.

ok2 entri hari ni aku nak tunjuk video melayu celup.. hahahaha... ada seorg mamat bangladesh ni menyanyikan lagu saleem(iklim).. sebiji wei.. boleh tahan gak suara mamat tu.. aku dpt info ni dr blog giler kentang .... mmg layan la mamat tu nyanyi.. dia pekerja cleaner kat sebuah hotel di shah alam.. ok2 jom layan..ciao..salam

~suci dalam debu~


~tinggal kenangan~









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila aku berceloteh...

Salam..

wazzuppp...huhuhu.. lama tak update... sori kwn2... bz skit... apa cer korg??? k2 ni aku nak buat rangkuman apa yg berlaku dlm smggu yg lpas.. hehehehe... 27hb 5 hrtu merupakan bufday aku.. mcm biasa la pnuh wall fb aku kwn2 wish, kat hp pun sama.. tq kwn2 sbb masih mengingati aku.. ke nak tq kat fb sbb bg peringatan.. huhuhu.. anyway korg sume still ingat kat aku, tu yg penting...27hb 5 genap la umo aku 25 thn.. pergh.. terasa tua wei.. kwn2 aku ramai yg dah kawen, ada yg dah beranak pinak..huhuhu.. ada gak yg dah berjaya dlm kehidupan... 28hb 5 hrtu aku attend majlis makan malam alumni SMKDHMR, skolah tmpt aku menuntut ilmu selama 3thn..huhhu.. then aku pindah ke Jelebu.. majlis tu di adakan bg mengeratkan lg tali silaturahim antara bekas pelajar dan guru. rmai gak cikgu2 ktorg yg hadir... ktorg byr rm50, tp bg aku ia sgt berbaloi sbb mkanan dia bleh tahan walaupun bt kat restoran je.. syabas kwn2 aku yg telah berjaya anjurkan majlis tu, moga diteruskan pd thn2 hadapan..

Minggu lepas gak merupakan mggu cuti sekolah.. bila dah cuti skolah korg paham2 je la apa yg byk kan... jemputan perkahwinan.huhuhu ramai btol kwn aku yg kawen thn ni, kazen aku pun ada.. to my kazen sori tak dpt blk kenduri ko..ngehngehgneh. Sabtu hrtu 2org kwn aku telah mendpt status bini org.. hahaha.. then hr ahad lak sorg lg kwn dpt status laki org.. diorg kawen takpe lg, tp tak tahan ble aku pg kenduri, mesti ada yg tanya bila lak nak sampai turn aku.. pergh... sape la nak kat aku ni kan.sob3..(ayat sedih).. cinta bertepuk sebelah tangan.. wawawawa... aku sebenarnya tak terfikir lg nak kawen. dlm kepala aku skrang ni sumenya pasal harta, duit...$$$$$.. sume tu penting beb skrang ni.. nak kawen pun kena ada duit, takkan nak bg anak org mkn pasir kan... so target aku nak bg ada keje tetap dulu, pendapatan dah kukuh br la aku brani nak ke stage seterusnya iaitu tettttttt.. paham2 je la.. hehehe..

Sabtu mlm ahad hrtu gak merupakan antara hari plg best aku.. hehehe.. nak tau sbb apa.. sbbnya aku melalak sepuas2nya kat karoke, 2jam beb.. yg bestnya bkn sbb tu je, tp sbb org tersayang blanje.. My Angel... dia blanje sempena bufday aku mggu lepas..wawawawa... yg bestnya bkn tu je.. dia pun join nyanyi.. sblom2 ni tak pnh aku dgr dia nyanyi, aku bw dia pg karok pun dia tgk je.. now kami sama2 nyanyi, siap berduet der.. lagu My Heart der... hehehehe.. gamsahamida My Angel... tp yg tak syoknya, esk tu lpas blk kenduri aku demam teruk, selsema, sakit tekak.. mayb sbb melalak kuat sgt. hahhaa.. isnin aku MC.. ahahahaha... apa2 pun, kira mggu lepas minggu hangat aku la, karaoke 2jam ngan org yg aku syg... ngehngehngeh... tak tau la dia syg aku ke tak... mcm aku ckp td, bertepuk sblah tgn, harap2 1hr nnt tepukan aku berbunyi la, tp kena 2tgn gak la br berbunyi.. hehehe... apa2 pun aku akan tetap sabar menanti~~~ k2 bwh ni ada gambo n video skit.. layan.. ciao.. salam...










~pengantin yg dirai & kwn2 skolah~


video
~suara sape la ni~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ceritera ZZzzzzzzz...

Salam...

ngantuk wei... apa khabar korg??? lama aku tak menulis ni... sibuk ngan report aku.. now dah bulan Jun, kejap je aku rasa dah 6bulan.. dah nak hbis pun praktikal aku..weeeeehuuuu... 17hb 6 tarikh akhir aku praktikal, then aku nak rest jap kat rmh, mayb lpas raya br cr keje... aku nak tlg mak aku buat kuih raya dulu.. hehehe.. utk pengetahuan korg, setiap thn mak aku akan amik order utk kuih raya.. org kata biskut almond london & tat nenas mak aku sedap, harga pun murah.. so aku ingat thn ni aku nak try tlg bg dpt duit lebih skit.. hehehe.. kalo korg nak order nnt boleh la contact aku, tp harga tak leh nak bg lg sbb tgk harga barang dulu.. hehehe... tp aku prefer customer yg dekat2 je mcm area seremban, jelebu, nilai, kajang, cheras, port dickson, k.pilah, bahau.. kalo tmpt2 lain tu, korg kena mention dulu kat mana, bkn apa, kalo dkt2 sng aku hntr, kalo pos aku tkt tak sampai je, tak pun hancur, posmen kdg2 ganas..hahahaha..

tukar topik lak, lg 16hr aku nak hbis praktikal, hrni ada 2org bdk praktikal br msk.. bos aku takde, so aku la kena tlg bg briefing kat diorg.. diorg student kolej negeri tp degree diorg under UUM gak mcm aku.. sorg melayu sorg lg india girl... diorg kos human resource management.. harap2 diorg dpt la tlg sorg lg kwn praktikal ni, diorg kena check 30k emel, lbih kurang la, then kena contact org2 tu kalo emel diorg tak btol.. selain tu, diorg kena buat marketing gak skit2... aku bdk IT tak terlibat.. hehehee... project aku dah siap, tggl documentation je, then next month sorg junior aku dr UUM akan praktikal sini gak, so system aku tu dia akan try maintain la... takde la aku kusut sgt nnt... k2 ciao..salam..

## kpd yg nak order kuih raya nnt, tat nenas & almond london, bleh contact aku kat no ni - 0195520376(shahir)






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Greatest propose ever....

Salam...

wahai kawan2 ku sekalian... apa plan korg hr mggu mcm ni?? hehehe.. mesti ada yg pg dating kan, tgk wayang cite nur kasih ke,lepak tepi laut ke.. syok tu... ada yg dah kawen ke kat sini?? kalo ada, yg pempuan tu, mcm mana husband korg propose korg dulu?? ngehngehngeh.... sweet tak?? semalam aku ada tgk 1 video kat youtube, hari ni dah kuar kat kosmo kisah video tu.. video tu tentang 1 couple kat US ni, si mamat ni nak propose awek dia la, ajak kawen, tp dia buat dgn cara dia sendri, mmg style la.. awek dia terharu gle... mamat tu buat video klip sendri lpastu mainkan kat panggung wayang, time tu awek dia ada dlm panggung tu..hbis je video tu, tiba2 mamat tu muncul la kat situ, dgn melutut, dia terus propose awek dia tu...hahaha. aku pun nak try gak la nnt... ada sape2 nak aku buat kan ke?? hahahaha.. jom2 layan video tu... ciao...salam...












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menghitung hari...

Salam...

30 hari sebelum tamat praktikal.. rasa kejap je dah 6bulan...
6 hari sebelum penyelia pelawat datang... wargh.. tkt seh... siap kena present terus system kat dia, dia dah la straight..
7 hari sebelum umur aku semakin tua.....hehehe... 27hb 5 bufday aku.. aku dah makin tua... aigoo... tp tu sume hanya nombor semata2, tp aku masih berjiwa muda...wawawawa.... anak sepupu pun aku suh pggl aku abg, kalo diorg pggl aku paklong, aku luku pale diorg..hahahahaha... ada sape2 kat sini bufday dia sama ngan aku tak?? yg aku tau aku ada 2org kwn yg tarikh bufday sama ngan aku..huhuhu... k ciao..salam...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wanita yg tak disukai lelaki.....

Salam...

hye...kwn2 sume sihat?? lama aku tak menulis ni..hehehe... bz2... amacam korg sume?? ok hrni aku nak share something yg aku rasa menarik utk dikongsikan.. aku bc sume ni kat forum... so aku share kat sini, kot2 la korg perlukan benda ni kan... hehehe... apa yg aku nak share ni lebih utk kaum hawa.. bwh ni aku senaraikan perkara2 yg membuatkan org lelaki tak suka kat makhluk bergelar wanita... hehehehe... layan k....

1. Wanita yang suka mengumpat
2. Sombong dan bongkak
3. Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
4. Hisap rokok..(paling aku tak suka)
5. “ Kau ni macam orang tiga suku! ” Mengutuklah tu…
6. Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
7. Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk dapatkan perhatian
8. “ Tak bolehkah U lakukan sesuatu yang betul! ”
9. “ Jangan cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yang tak patut I lakukan.. ”
10. Wanita yang hipokrit
11. Pembohong dan suka mencari alasan
12. Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki
13. Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka
14. Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
15. Pengotor dan pemalas
16. Tak bertanggungjawab langsung
17. Tak pandai mengemas
18. Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan
19. Kuat berleter walau hal remeh temeh
20. Boros berbelanja
21. Tak tahu memasak
22. Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
23. “Queen Control” atau suka mengarah-arah
24. Tak pandai bergaya atau selekeh
25. Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli
26. Suka mengungkit-ungkit hal -hal lalu
27. Panas baran
28. Kuat merajuk dan sukar dipujuk
29. Terlalu pendiam sehingga susah untuk berkomunikasi
30. Tak mahu mengakui kesilapan dan ego

~heliza & irma~
comei je...hehehehe
credit to FB: Nur Heliza Helmi







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gula Naik Harga...

~Gula~

gula naik harga,
mamak suka..

gula naik harga,
pembangkang suka..

gula naik harga,
rakyat maki sini sana...

gula naik harga,
peruncit merana...

gula naik harga,
pemborong yang kaya..

gula naik harga,
harga ayam pun nnt ikut sama..

gula naik harga,
aku tak mampu nak kata..

gula naik harga,
mesti ada hikmahnya..

gula naik harga,
hikmah untuk anak cucu kita..

gula naik harga,
berdoa je la pada yang maha esa..

gula naik harga,
tapi aku tetap bersama dulu,kini dan selamanya.....





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mother's day at Port Dickson..

Salam..

hai..lama aku tak update blog ni..huhuhu... bz skit... ni br la ada rasa skit nak update..hehehe.. anyway.. kpd ibu2 di seluruh dunia.. SELAMAT HARI IBU...KAU LAH RATUKU... sebut pasal hr ibu.. smlm aku & famili aku pg ke port dickson utk berkelah.. bkn 1 family je, tp ada lg sedara mara yg pg.. paklong, maksu, pakcik... syok gak la.. lama tak mandi laut kan.. mak aku msk mcm2 bw pg sana... maksu beli kek celebrate hr ibu.. ^_^

lepas dah mkn2... sampai la masa aku bermandi manda.. ngehngehngeh... air surut smlm, sbb pegi pun dah tgh hari.. aku turun ngan adik aku, then ada sorg budak kecik ni, makcik aku jaga.. aku bw la turun laut skali, umo dlm 3 ke 4thn mcmtu la.. aku dukung dia msk dlm air.. dia kata syokkk... tp aku yg tak syok.. penat nak dukung dia, berat lak tu..hahaha.. yg paling tak syokkk.. dia kata nak terkencing.. lpastu slumber je dia kencing time aku dok dukung dia...siut je.. dia gelak je...hehehehe.. then aku bg adik aku lak suh jaga, adik aku pun kena kencing gak... hahhahaah.. aku lak gelak..hahhaha... maksu ajak naik banana boat, dia byr, takpe la.hahaha..lynkan je..

dah puas mandi.. aku naik pantai tak terus salin baju.. aku ajak adik aku pg beli layang2, konon nak main layang2 la dulu.. aku beli yg bentuk kelawar, rm15 tu... teringin sgt nak main, tgk bdk2 main syok je naik tinggi.. aku ngan adik pun try la.. tp tensen gle time main.. layang2 tu naik kejap je, then jth menjunam, byk kali gak la aku bergilir2 ngan adik aku nak bg layang2 tu naik tinggi, dia naik je tinggi, tak lama lpas tu menjunam.. tekanan btol.. malu pun ada.. ahahaha.. budak pempuan sblah ktorg tu, skolah lg rasanya, rilek je main dia punya, tinggi lak tu layang2 dia naik.. then last2 layang2 aku patah, ktorg bungkus then trus pg toilet utk cuci bdn... layang2 tak melayang, duit aku yg melayang.. hampeh... ok tu je cite aku smlm... sekali lagi aku nak ucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua ibu2 di Malaysia...tanpamu ibu, aku tiada arah tuju...love u forever mak...ciao..salam...
















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Minggu tak hangat

Salam...

korg tak tido lg ke?? aku biasa la.. kalo hr jumaat konfem tdo lewat.. huhuhu... saje je nak menulis sikit sblom tdo.. pergh minggu ni minggu paling tak hangat bagi aku.. mcm2 dugaan menimpa.. mula2, hr rabu hrtu aku eksiden.. tp tak teruk.. yg aku bengangnya, pempuan tu langgar keta aku then blah mcmtu je... sape tak panas kan... dah la dlm hujan lebat.. aku dgn slumber kuar nak tgk kesan langgar, tp dia blah terus.. aku try kejar tp tak sempat sbb sangkut kat trafict light, dah la hujan lebat lak.. tak nampak jln so tak brani drive laju.. nsib baik aku sempat tgk no plat dia.. blk aku cite la kat tuan punya keta, abah aku la tu.. dia bising2, aku bg no plat then dia trus call balai minta tlg anggota check.. abah aku polis, so sng la.. lpas dah check rupa2nya anggota tu kenal pempuan tu, dia dah jumpa pempuan tu then smlm pempuan tu call abah aku utk minta maaf, dia kata nak jumpa dan berbincang.. tp haram tak dtg2 lgpun...

next problem aku, MARA hntr surat mintak hutang...wawawa.... siap kata nak blacklist nama aku dah... aigoo.. mati aku.. mana nak cr duit ni... menyesal lak tak buat surat bg kat diorg hrtu time sambung degree... any ideas?? aku ingat nak call diorg dan minta penangguhan skit la.. then byr la skit kat diorg, hutang aku tak byk dah.. skit je lg... ni la masalah kalo berhutang tp tak byr..huhuhu.. pengajaran sume ni... lpasni ngadap PTPTN lak...

problem terakhir aku utk mggu ni lak, berkaitan ngan keja @ praktikal aku la.. system aku dah siap lama dah.. then present kat bos.. ada plak lg dia tak puas hati, suh ubah mcm2 lg.. aigoo... aku pun ubah la... ubah punya ubah, ingat dah ok.. skali aku present ada error lak.. choii... potong btol la... bos pun apa lg, berleter la dia... adoi.. kalo tak dah boleh rilek dah... ni 1 masalah nak kena repair error tu lak... nasib2... ok2... lewat dah... good night.. sleep tight.. sweet dream.ciao.. salam..







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku seorang lelaki pemalu~~

Salam....

apo kabar kwn2 den hrni?? sihat2 ko?? den alhamdulillah lah.. tp hati tak brapo nak sihat... still sakit hati sbb smlm ado org langgar keto den, lopeh tu dio lari mcm tu yoo.. ades.. nsib baik den ingat no plat keto eh... pompuan lak tu... ok2 tukar topik... nak tanya ngan org perempuan la yer... korg penah or ada tak kenal2 ngan seorg lelaki pemalu?? kalo ada kwn2 or pakwe korg sendri la seorg yg sgt pemalu, apa korg rasa?? mesti korg selalu fikir cara nak bg dia selesa ngan korg kan??

aku nak berterus terang disini.. cewah.. aku sebnarnya seorg yg sgt pemalu, terutama sekali ngan perempuan... sumenya sbb dulu time skolah rendah, skolah aku takde perempuan, sume laki, SRK ST. PAUL, seremban.. naik skolah menengah, aku jd malu nak berkwn ngan perempuan, guru kelas lak ustazah, lg la terbatas, ada 1 tahap, kwn pempuan brani buli aku...haish.. malu kalo ingat balik.. tp tu sume time skolah dulu.. bila dah msk alam kolej dan U, aku dah belajar mcm mana nak berkawan ngan perempuan, now aku dah ramai kwn perempuan, tp still aku seorg yg pemalu.. hrni aku nak share ngan korg(kaum hawa) cara2 utk mengawal keadaan bila berdepan lelaki pemalu.. hehehe.. aku la tu... bwh ni ada sikit tips yg aku jumpa kat forum, so aku share la kat sini.. ^_^

1~ Berani memulakan.
- Kalau korg suka kat si mamat pemalu ni, korg kena berani mulakan langkah. Kalo nak tggu dia yg mula,        mmg membujang ke-tua la korg... Dlm berbual lak, kalo mamat tu malu nak berkata2, korg start la dulu, bg dia selesa skit, nnt pandai la dia...

2~ Teknik non-verbal.
- Sekarang ni zaman berteknologi tinggi, dah terdapat pelbagai cara utk meluahkan perasaan, kalo dulu org guna surat je kan, tp skrang dah ada interenet,sms, mms, video call sume tu boleh jd salah 1 platform utk korg luahkan kata cinta korg kat laki tu.. korg tau laki tu malu nak berdepan ngan korg, so cara ni yg dipanggil non-verbal boleh membantu korg skit la.

3~ Malu bersifat sementara..(mcm RAM komputer lak)
- Kalo korg nak tau, sifat pemalu dlm seseorg lelaki tu hanyalah bersifat sementara. Mungkin di awal perkenalan tu, dia still tak brape kenal korg dan tak brape yakin lg ngan korg, sbb tu diorg malu2. bila korg dah buat step 1st tu, memulakan.. diorg akan rasa selesa dan lama kelamaan sifat tu akan berkurangan dan selepas tu ia akan bertukar menjadi kawan, dan mungkin akan bertukar menjadi rapat dan bermula la cinta seorg teman..hehehe...mcm aku je ni...

4~ Sembang berkaitan topik umum
- Cuba korg dptkan keserasian dan bagi keselesan kat lelaki jenis ni dgn bersembang dgn topil2 umum, mcm pasal sukan, cuaca, kerja dan mcm2 lg la. Ni kerana lelaki pemalu selalunya biasa menyendiri, bila diorg menyendiri, mcm2 la diorg buat, baca buku, menulis, internet, bertukang, tgk tv sume tu.. so dgn topik2 ni, kemungkinan perbualan boleh jd lancar, dan lama kelamaan akan mendapat keserasian dan selepas itu baru korg cuba tukar topik kpd yg lebih personal.

5~ Bersantai dr segi suara dan wajah.
- Ketika bersembang ngan lelaki pemalu ni, cuba korg buat dgn gaya santai, samada dr raut wajah dan suara, dua2 main peranan penting. Jgn la korg dok tenung je dia, tu akan membuatkan diorg menganggap korg memandang rendah pada diorg. Bila korg lebih santai, diorg pun akan rasa santai dan selesa, tp kalo korg pun  jd berat, malu n diam je.. apa agaknya yg akan berlaku? so perempuan pun main peranan penting gak dalam berhubung dgn seorg lelaki, lebih2 lagi lelaki pemalu..

kat atas ni antara tips yg aku dpt share ngan korg.. kalo korg rasa boleh pkai, praktik kan lah.. kalo rasa ada yg tak kena korg tlg aku perbetulkan eh... hehehe...k2.. ciao.. salam~~~

##LELAKI PEMALU adalah seorang yg baik hati, malu adalah sifat org beriman, tapi tak semua lelaki pemalu boleh dipercayai, mungkin malu itu dibuat2, so berhati2 la..nasihat dr seorg lelaki pemalu...










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Glory..Glory... Obes..

Salam..

lamo den tak update blog den ni ha... huhuhu.. apo kobar kwn2??? mulo2 den nak ckp GLORY GLORY MAN UTD..... sbb apo?? sbb pagi td semi final pertama UEFA Champions League antara Schalke04 vs Man Utd telah dimenangi MU 2-0, jaringan ryan giggs & rooney...game 60% penguasaan oleh MU even main kat Schalke... Tu nsib baik Manuel Neuer, keeper Schalke hebat pagi td, kalo tak ada gak 4 5 biji MU skor.. hahahaha.. MU punya pasal, aku rela tido tak cukup... ngantuk ni... kang mcm biasa, kalo tak tahan, terlangkup je kepala atas meja ni.. hahaha..

ok next aku nak ckp berkenaan kisah di negara kita sekarang, kes OBESITI di kalangan pelajar sekolah makin meningkat dan kerajaan telah melaksanakan beberapa strategi bagi mengurangkan kes obes di kalangan pelajar ni.. aku setuju sgt langkah kerajaan utk mengurangkan kadar obesiti tu... adik aku sendiri pun bdn dah lg besar dr aku... byg kan time dia form 3 pinggang dah dkt 40inci... 2 kali ganda size aku time skolah dulu. sekarang ni mcm2 makanan tak berkhasiat dijual kat kantin sekolah.. dgn langkah kerajaan melarang pihak kantin dr menjual makanan2 tak berkhasiat tu, diharapkan kadar obesiti dikalangan pelajar sekolah di Malaysia dpt di kurangkan dia masa hadapan... aku tak nak anak2 aku nnt pun obes gak..huhuhu..

walaupun kerajaan lebih kearah menyalahkan pihak kantin sekolah, sebenarnya peranan paling utama adalah seharusnya dimainkan oleh ibu bapa sendri..  ibu bapa kena kawal cara pemakanan anak2 mereka, semuanya bermula dr rumah.. mereka perlu kawal kuantiti makanan yg seharusnya diambil oleh anak2 mereka serta jenis makanan yg mereka sediakan kpd anak2. kalo boleh mak2 kat rumah tu masak la lauk yg berkhasiat, rujuk piramid makanan tu..huhuhu.. ibu bapa boleh gak pegi minta nasihat doktor dan tanya mcm mana nak kawal pemakanan anak2 mereka, mayb doktor boleh bg nasihat or vitamin kan.. k la... harap2 usaha kerajaan ni berjaya... kwn2 pun kawal la pemakanan anda, jgn sampai obes.. pastikan BMI berada pada tahap normal.. ^_^ ciao..salam..

~kesian budak ni... kecik2 lg bdn 
dia dah bsr sampai mcm ni..


~ piramid makanan, makan apa yg patut je k~







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3D solar system.. Interesting...

Salam...

Ada yg tak tido lg ke??? hehehe... aku dah sayup2 ni.. ngantuk  gak la ni... pagi esk nak keje lak..
hrni dah cuti, takkan esk nak cuti lg kan.. hehehehe... sblom aku tido, aku nak share something interesting..
td sembang2 ngan lect diploma aku dulu kat facebook.. dia lect yg plg baik ngan ktorg time diploma dulu, lama gak tak jumpa dia... now dia tgh sambung study kat UTM skudai... dia ada share ngan aku 1 web site ni.. mmg menarik.. web ni memaparkan sistem solar kita.. bunyi mcm biasa je kan, sistem solar, mesti korg tau benda apa kan.. web site ni dia paparkan sistem solar kita dlm bentuk 3D.. kita bleh communicate ngan sistem solar tu.. k2.. layan... ciao.. salam... klik sini kalo nak tgk web site tu >>>> 3D Solar System...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pengganti dicari...

Salam...

hai...yeahhhh...system dah siap testing.. tggl nak present semula kat bos.. harap2 takde pembetulan dah...
hrni 1 hr bos tak msk, so aku la jd bos.. wawawa... ada lak bdk br msk, praktikal gak... bos suh aku tgk2 kan dia... bleh je..hahahaha... dia buat keje check emel, hamik.... ada 3+++ mel nak kena check... nsib baik tak kena kat aku... hahahaha... k2.. ptg2 ni jom layan VC terbaru kump estranged.. aku mmg minat kump ni, tp lama gak diorg menyepi... tajuk lagu Pengganti... ex aku dah ada pengganti tmpt aku.. aku je tercari2 lg.. yg aku nak, org tu lak tak ready... sabar je la menanti... ^_^


Pengganti
by: Estranged

Día sebaris, tenggelam
Dan wujud hanya di dalam
Ku tau kalau sebenar

Tercipta kerana
Ku masuk dan keluar
Kau tau kalau sebenar

Beralih oh dari kenyataan
Terjaga tapi seperti masih bermimpi

Oh… aku tetap
Tersinggah di haluanmu
Dan serelanya
Oh… selamatkannya
Walaupun ditanya
Syurga jelas dia pengganti

Mindaku pun berkata
Soallah jawapanmu
Tau yang ianya salah
Diriku berbalas
Berani menjawab semua
Dan tau apa kena

Oh teringat yang aku takkan hilang begitu saja
Ditangguh terlalu lama ohoh

Oh… aku tetap
Tersinggah di haluanmu
Dan serelanya
Oh… selamatkannya
Walaupun ditanya
Syurga jelas dia pengganti

Na na na nanana na na
Na na na nanana na na
Na na na nanana na na
Nanana na na nanana na

Na na na nanana na na
Na na na nanana na na
Na na na nanana na na
Nanana nanana nanana na

Oh… selamatkannya
Dan oh relakanlah
Oh… selamatkannya
Walaupun ditanya
Syurga jelas dia pengganti

Oh… selamatkannya
Walaupun ditanya
Syurga jelas dia pengganti
Pengganti







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

JOM LAYAN~~~~

Salam..

pergh... sangat mengantukk.. dah mcm2 gaya aku tdo kat ofis ni.. kejap2 terlangkup kepala atas meja, lpastu tersandar kat kerusi..hahahah.. adeh... malu je ngan kwn2 kat ofis ni, tp dah ngantuk sgt...hahaha... system lak br je siap buat testing... cantekkk dah... lpas ni edit blk user manual, present, then bleh start buat report... tp still buku log benda paling malas aku nak menulis..hahahaha.. aigoo.. can someone help me write my  log book..huhuhu..

kebetulan td sempat gak chat ngan kwn2, sorg kwn aku ni tiba2 bg aku 1 link web site ni.. nak hilangkan ngantuk aku pun lyn la.. bila bk je aku ketawa.. sbb aku dah lama tak lyn web tu, dulu admin dia guna blog je, now dah pkai .com... hahaha.. aku dah hampir lupa dah kat blog tu, kwn aku ingatkan balik.. tp web ni bkn semua boleh layan, ada sesetgh org mmg lgsg tak leh layan.. even aku pun tak leh layan sepenuhnya... ada gak yg aku skip... web ni ada sediakan gambar2 dan video yg mmg susah kita nak dpt tgk.. byk gak selit kisah2 pengajaran utk kita... peringatan agar kita sentiasa berhati2.. web ni nama dia kari ngeri... tak tau la korg penah dgr ke tak.. tp mmg ngeri la.. penuh dgn gambar2 dan video2 ngeri luar negara, dia tak upload yg dlm negara punya, semua international je..hahahaa... kalo korg nak layan, klik sini---->>>>kari ngeri.com... selamat menjamu selera..hahaha.. ciao..salam....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~Mengantuk wei....

Salam

aigoo... ngantuknya time2 mcm ni...huhuhu... nak2 lak perut kenyang lunch td..dpt terbungkang best ni... jom sembang2, fb ke ym ke... hahaha.. hmmm.... pejam celik pejam celik, dah dkt 4bln aku praktikal... kejap je rasa... huhuhu... system ada pembetulan skit, kena ubah skit lg.. lpasni bleh buat report dah.. tp buku log aku plg malas nak tulis, 4bln praktikal, br 2 page je aku tulis...wawawawa...

bulan depan penyelia pemerhati nak dtg melawat aku.. aigoo... nsib baik aku knal lect tu.. bleh gak la sembang2.. hehehe... felo kat kolej aku time kat UUM, aku lah RA kat kolej tu.. mmg kenal la dia... tp kwn2 kata dia straight skit... hmm.. tkt gak ni... system aku buat dah la simple, dia lak  mmg master bab designing, aku design2 interface ni lemah skit...tak kreatif...

sabtu hrtu aku attend 1 lg career fair kat kl, kali ni jobstreet lak anjur kan... diorg buat kat mid valley megamall dr 15-17hb hrtu... byk btol company yg join karnival tu... jawatan kosong tak pyh tanya la.. bersusun... tp tak semua org mcm aku bleh apply, kebykkan jawatan nak kan yg dah ada pengalaman.. byk jawatan kosong dlm bidang IT kat karnival tu...ada gak pameran dr kolej2 dan universiti2 kat malaysia ni.. media prima pun join, cr wartawan or pengacara baru..huhuhu... yg tu mmg sampai kucing bertanduk pun aku tak try apply..hahaha... Air Asia pun ada buka booth, aku br ingat nak try apply jd pramugara, skali tgk syarat tak lepas lak... hahahaha... tak cukup tinggi.. aigoo... dlm mimpi je la.. k2.. sambung keje.. ciao... salam...zzzz...


~ZZzzzzzzz......








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS