RSS

~Bila dah Bosan.........

Salam...

waaaa..ngantukk...zzzz... korg ngantuk tak??? adoiyai..system aku dah siap, tggu nak present kat bos then testing kat customer lak...benda tu yg leceh skit, company dia kat s.alam, jauh la pulak... kena lak time nak settup kat server diorg, system ni buat hal, mampuih aku nak dok situ repair system..hmm.. tp takpe.. tu sume bleh jd kan pengalaman.. aku diarahkan utk menaik taraf system yg dibangunkan oleh senior aku sem lpas utk company tu. system tu sgt la kecik & simple, aku guna VB.net...tp vb.net ni bkn kepakaran aku, aku terpaksa mintak tlg kwn2 gak nak settle-kan..huhuhu.. bos sampai bising gak la sbb lambat siap.. system aku ni nama dia Key Perfomance Indicator System, aku buat utk WorlWide Holdings Sdn Bhd, dimana CEO company tu Datin Paduka Norazlina Zakaria. System ni bkn la utk kira KPI ke apa, korg mesti tau KPI tu apa kan?? System ni just digunakan utk simpan rekod KPI semua department dlm 1 tmpt, then kalo diorg nak tgk or edit diorg punya KPI, diorg just login ke system ni sbb system ni akan dikongsi dlm network.. Selama ni diorg edit KPI kat pc diorg, stand alone system dimana diorg edit, then kena print or copy bg kat bos, tp kali ni tak, diorg just edit & save, then nnt bila2 bos bleh tgk.. hehehe.. tu je.. simple je system aku ni.. k2 ciao..salam...



~ni splashscreen utk system aku, adoi comot skit, aku tak cut btol2 td~
^_^





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 comments:

qucachahir said...

saya tahu kt mana kah itu..huhu..

armando_et said...

tau mana??? tu just client je, sy company lain.. hehehe

Kibby da fLower said...

bgos2...cardas skali anak muda....ngeeee...:D

nadiemsharmz said...

kamo rupenyer...dah folo nih...=)

armando_et said...

lily: apsal ayat tu mcm pnh dgr je?? dr kwn et, nama dia ateng..wawawawa...

nadiem: yer, sy la..hehehe..tq...

Kibby da fLower said...

ahhahaha...owh ya???hbt2...knlkn ly pd kwn et 2...kekekek...spndpt upernya kami...wahahaha..:))

armando_et said...

wawawa.. kenal2 la sendri...

Kibby da fLower said...

huish...kenal2 sndri tu yg bahaya 2...ahahha...kami kn pmalu...opppssss....ahahah..:))
kimslm kt kwn et yg nme ateng 2 ye...salam pekenalan dr ly....wawawawawaw..=))

armando_et said...

malas la hai...kim salam sendri..

Kibby da fLower said...

wahahhaha.....cmne nk kimslm..knl pn tdak...wkakaka....adoi...lawak la...hehehe...;p

armando_et said...

hahahah.. :p pandai2 la.. :p

Kibby da fLower said...

senget...ecehhh...pndi2 ye...xpe..kami mmg pndi...cz kami ank muda yg cardas....wkakakak..:P

armando_et said...

muda apa... si comel kamu lg tua dr et..wawawawa

Kibby da fLower said...

hahhaha...tua bbpe bulan ja et...haha...ly la plg muda antara korg kn???hehehehe...ly la ank muda...kekekekke...:P

armando_et said...

sape plg tua?? hahahahahaa

Kibby da fLower said...

en.cumel plg tua antara kte 3...tp ly plg muda..yay..hehehe....et lg tua dr ly...hahahah...;p

Post a Comment