RSS

Emas..Emas..Emas...

Salam..

hai...penah dgr peribahasa "Masa itu emas", "hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri"??? cite aku hrni takde kaitan ngan peribahasa tu..hahahaha... EMAS.... apa yg korg tau pasal emas ni??? aku tak tau apa2 pasal emas ni, yg aku tau benda tu mahal dan berharga. Tp kebelakangan ni, dunia di kejutkan dgn kenaikkan harga emas yg mendadak.. aku pnh dgr org kata harga emas takkan jth, naik je... tak mcm mata wang, mata wang nak naik ssh, turun sng... so diorg pun melabur la utk emas...Harga emas dijangka akan naik sehingga rm4840 utk 1 auns bersamaan 28.3gram.. cuba korg bygkan kalo barang kemas yg korg ada tu berat dia lbih byk dr tu... brape agak eh nilai brg kemas korg tu.huhuhu.. disebabkan harga emas melambung ni gak la, ada kwn2 aku yg jd saudagar emas...huhuhu... bgs diorg ni, pandai diorg cr duit.. tp nak mula jd mcm diorg, kena gak la berkorban, modal yg byk perlu dikeluarkan.. heheh... diorg ajak gak aku join jd dealer.. tp aku still tak mampu..hehehe.. tgk la mayb ada rezeki aku join la diorg. so korg apa lg, tak nak ke try jd saudagar emas?? hehe.. kalo ada yg minat nak beli emas dgn harga yg berpatutan.. korg contact la kwn aku kat blog dia ni... nama dia izwan...hehehe.. tak salah kita menyimpan emas byk2, pelaburan masa dpn la katakan, tp kena sentiasa beringat dan berhati2, malang tak berbau, jenayah dimana2 saje.... k2 ciao... korg lyn la gambo2 emas kat bwh ni.. bg terbeliak skit biji mata tu..aku dah terbeliak dah hrtu..hahahaha...


~credit to Mohd Izwan utk gambar2 ni...~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

MohdIzwan said...

thanx et wat promotion secara x lgsg..hehee..
btw..sbnr nya..unit utk emas die pki troy auns..bkan auns je...
satu troy auns = lbih kurang 31.1g..

armando_et said...

hehehe... terima kasih utk pembetulan tersebut..wawawa...

axelida said...

fuh lagi lar ramai org jahat yg rambang mata.. harga emas ngan harga rumah seme pakat2 naik jer

armando_et said...

tau takpe..hahahaha

Post a Comment