RSS

"Ibu jual Anak usia 3tahun"

Salam...

penat ngadap system... blogging jap la..huhuhu... korg dah mkn?? mesti blom kan sbb blom lunch hour..
k2.. ni nak cte kes aku bc kat metro on9 td..."Ibu jual anak usia 3thn".. tergamaknya ibu ni...
kes ni berlaku kat Kepong rasanya. Sorg wanita usia 30an jual anak dia kat rakan yg br dikenali dgn
harga belasan ribu ringgit.. hanya kerana duit wanita tu sanggup jual anak... subhanallah..wanita tu bersekongkol ngan anak angkat dia umo 17thn..Bekas suami wanita tu hubungi dia n sound la kan apsal jual anak, tp last2 laki tu lak kena sound & kena belasah ngan anak angkat wanita tu. Mana hilangnya sifat lembut dan sayang seorg wanita?? Sdgkan binatang pun tau sygkan anak sendri.

Kes ni mmg kena la ngan pepatah "kera dihutan disusukan, anak dirumah mati kelaparan", sbb wanita ni mengikut kata anak angkat dia utk menjual anaknya sendri..Wanita ni tak pnh ke terfikirkan keadaan time dia mengandung 9 bulan dulu, then penat lelah dia waktu nak lahirkan anak tu...Ni la akibatnya bila wang ringgit dah menguasai diri, iman dah goyah, kurang kesedaran agama. Moga wanita ni ngan anak angkat dia sedar akan kesalahan yg dia buat. Jgn dia menyesal dihujung hari, sbb anak ni la yg akan membacakan yasin ketika dia dah tiada n anak ni la yg akan menyedekahkan Al-fatihah dikuburnya kelak, tp tanpa anak ini, sape yg nak lakukan sume tu kpd dia...harap2 kwn2 sume tak terjebak dgn kes2 mcmni...ciao.. salam... sumber:Harian Metro.




~~tergamak ke korg nak jual anak secomel ni??~~








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Nur Misnan said...

sekarang mcm2 kes ada
manusia semakin hari semakin murah
iman dan maruah mereka..
kerana inginkan duit yang tidak seberapa
sanggup melakukan itu
sedangkan anak adalah tanggungjawab
yg di amanahkan dari DIA...

armando_et said...

btol2.. anak adalah anugerah terindah ciptaan tuhan...

Post a Comment