RSS

Safee Sali (Pelita Jaya FC) 2011

Salam..

Selamat pagi kwn2..hehehe...apa cer?? 2hr aku tak menulis.. tenet kat rmh slow sgt...tekanan btol...
hrni aku just nak tulis skit berkenaan lagenda bola sepak Malaysia yg br tercipta, Safee sali... sape tgk game pertama Safee Sali sabtu hrtu?? dia berjaya menjaringkan gol pertama utk dirinya di ISL pada perlawanan pertamanya.. syabas..aku bangga..  aku mula perasan pemain ni dlm kancah bloa sepak Malaysia 5-6thn lpas, time tu dia main ngan team Sarawak...aku kata dlm hati aku, mamat ni akan meletop 1hr nnt... sbb dr cara dia main aku dah nampak, dia bakal menggegarkan Malaysia.. kawalan bola yg baik, larian yg pantas serta rembatan kedua2 blah kakinya sgt baik membuatkan dia menjadi penyerang berbahaya. 



Waktu dia main dgn team kebangsaan utk Pesta Bola Merdeka 2007, skali lg aku terpegun dgn cara permainan dia, skil yg baik dan jaringan kelas dunia yg dilakukannya sgt menakjubkan dan skali lg dia melakukannya pada Piala Suzuki AFC 2010 yg lalu dimana dia mempamerkan gaya permainan yg baik, seakan2 gaya Allahyarham Super Mokh...tindakkannya utk berhijrah ke pasukan Pelita jaya di ISl adalah tindakkan bijak kerana selain dia menimba ilmu, dia juga telah membuka mata warga asing akan kebolehan pemain2 Malaysia...diharapkan pada masa akan dtg akan ada lg pemain2 Malaysia yg akan diambil utk bermain dgn pasukan dr luar Malaysia...syabas Safee Sali.. teruskan usaha anda...official fb: SafeeSali_10 Official

~gol pertama safee~


~gol safee sali yg plg aku suka
dia guna otak sblom skor..world class goal~
















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Ronaldmohoni said...

Diharap safee terus meningkatkan skill permainannya.

armando_et said...

yup.. btol2.. hope so...

akupenghiburmuda said...

teruskan momentum anda seperti beraksi utk HARIMAU MALAYA...

Post a Comment